Over Summus IT

Waarom doen wij wat we doen?

Summus IT is ontstaan vanuit de passie om zoveel als mogelijk werkgeluk, klantwaarde en rendement gecombineerd en in verhouding te creëren.

De juiste medewerkers aan jouw organisatie verbinden, kernklanten die een duurzame relatie met je aangaan, rendementen behalen om de onderscheidende strategie kracht bij te zetten staat en valt met een effectieve executie van bedrijfsprocessen.

Wij optimaliseren, automatiseren en borgen bedrijfsprocessen. Dit doen wij op basis van het doorlopen van een eenvoudig effectief proces.

Onze strategie in één zin:
Op basis van kwalitatieve data en intern draagvlak multilevel worden keuzes gemaakt in software oplossingen, die effectief worden geïmplementeerd en ingericht, waarna data-, kennis en procesmanagement duurzaam de organisatiewaarde versterkt.

Dit doen wij op basis van onderstaande diensten:

 

Summus IT zorgt voor meer werkgeluk|

Onze diensten

Business Consultancy
Summus IT adviseert het management van een onderneming om de effectiviteit van de bedrijfsstrategie te optimaliseren middels het verbeteren en automatiseren van bedrijfsprocessen. Dit advies vloeit voort uit een analyse bedrijfsprocessen en inventarisatie van behoeften organisatie breed.

Deze rol gaat verder dan het geven van advies op basis van een analyse en inventarisatie. Summus IT is ook nauw betrokken bij de implementatie en uitvoering van het advies. Het kan hierbij gaan om adviezen op strategisch gebied, maar vooral om advies over bijvoorbeeld organisatie- of ICT-vraagstukken.

Projectmanagement
Met het project moet een resultaat worden behaald binnen een bepaalde periode. Anders dan de algemene manager, geeft een projectmanager leiding aan eenmalige projecten met een tastbaar eindresultaat. Een projectmanager kan meestal niet terugvallen op routine. Improviseren is daarom aan de orde van de dag.

Er zijn een aantal zaken die ons effectief in ons werk maakt als projectmanager. Allereerst onze ‘softe’ vaardigheden. Om ervoor te zorgen dat het projectteam de deadlines haalt, zijn wij een leider, een vredestichter, cheerleader en onderhandelaar. Verder gebruiken wij onze planning- en organisatievaardigheden om ieder project zo goed mogelijk te stroomlijnen.

Support

Via het klantportaal heb je 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot support. Via het portaal kun je eenvoudig je eerder gestelde vragen inzien, nieuwe vragen stellen of bestaande verzoeken aanpassen. Dit allemaal op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Dien je supportverzoek in via ons portaal en één van onze medewerkers zal je verzoek zo spoedig mogelijk in behandeling nemen. Zo kun jij direct weer verder met je werk.

Onze supportdesk is op doordeweekse dagen tussen 09:00 en 17:00 uur ook telefonisch beschikbaar. Door onze wijze van werken, waarin registeren en documenteren van alle contacten en activiteiten centraal staat, kan de Supportdesk per direct van waarde zijn.

Waardescan

Deze waardescan draagt onder andere zorg voor:

  • een totale inventarisatie van de daadwerkelijke behoeften multi-level;
  • een objectieve analyse van bedrijfsprocessen;
  • voldoende intern draagvlak en kennis & kunde voor een nieuwe manier van werken;
  • wat er nodig is om de implementatie en optimalisatie uit te voeren;
  • de juiste fasering van implementatie en de beste oplossingen;
  • hoe de kennis & kunde, en de processen te borgen.
Coachen & Opleiden
Kennis en kunde om het uiterste uit bijvoorbeeld software en bedrijfsvoering te halen zijn de ingrediënten voor het behalen van succes. Summus IT draagt zorg voor het behalen van het optimale rendement uit de investeringen en bedrijfsvoering. Wij coachen en leiden op om het uiterste uit de softwareoplossingen en jouw organisatie te halen.
Applicatiebeheer
Bedrijfsprocessen en -doelen veranderen voortdurend. Als applicatiebeheerder zorgt Summus IT ervoor dat de applicatie mee-ontwikkelt met de trends binnen de organisatie, maar ook breder met de laatste trends en mogelijkheden op IT-gebied. Wij voorzien in de veranderbehoeften vanuit de business door nieuwe functionaliteiten te signaleren, nog voordat de eindgebruikers weten dat iets mogelijk is.
Interim opdrachten
Onze specialisten en projectmanagers kunnen onderdeel uitmaken van de dagelijkse bedrijfsvoering. Dit kan in de lijnorganisatie zijn, maar tevens om implementatie- en verandertrajecten uit te voeren dan wel te begeleiden.