Koppeling met Mailchimp

Je bent hier:

Inleiding

Middels Orbis RPA Platform is het mogelijk om een koppeling te maken met Mailchimp.

Mailchimp wordt gebruikt om mailings te versturen aan relaties. Deze applicatie maakt het gemakkelijk om een mailcampagne op te stellen en te versturen naar relaties die voldoen aan specifieke parameters. Bijvoorbeeld: Alle relaties gevestigd in provincie Utrecht die het afgelopen jaar product X hebben afgenomen. De dienst bevat daarnaast diverse tools om deze mailcampagnes te analyseren en vele andere functies waarmee het als marketinginstrument ingezet kan worden.

Maar wat als je alle relevante data reeds in één of meerdere systemen hebt geborgd? Hoe benut je deze dan? De Mailchimp koppeling voor Orbis RPA Platform biedt uitkomst. 

Mailchimp logo 

1. Contactpersonen uitwisselen met Mailchimp

De contactpersonen die geregistreerd zijn in het CRM systeem kunnen gesynchroniseerd worden met Mailchimp. Het is hierbij mogelijk om alle contactpersonen uit het systeem in Mailchimp te importeren of om hier een selectie in te maken. Dit kan naar eigen inzicht. Bijvoorbeeld alle contactpersonen die actief zijn en/of een specifiek vinkje aan hebben staan op diens kaart. In Mailchimp kan bij het versturen van de mailing verder gefilterd worden naar welke contactpersonen de mailing verstuurd moet worden. Het is dus niet zo dat in de koppeling reeds bepaald wordt naar welke contactpersonen de mailing wordt verstuurd. 

2. E-mailadressen in- of uitschrijven voor een mailing list 

Mailchimp maakt gebruik van zogenoemde lijsten. Een contactpersoon kan lid zijn van zowel lijst X als lijst Y of van één van beide. Neem als voorbeeld een electronicawinkel: Zij zouden een lijst kunnen hebben voor audioapparatuur en een lijst voor witgoed. Een contactpersoon kan alleen geïnteresseerd zijn in witgoed en derhalve heeft deze de mogelijkheid om alleen ingeschreven te zijn voor deze lijst. In de koppeling die Orbis RPA Platform kan maken kan hier rekening mee worden gehouden. In- en uitschrijvingen voor een lijst vanuit het CRM systeem of vanuit Mailchimp (in het geval de contactpersoon aangeeft geen e-mail meer te willen ontvangen voor een specifieke lijst) kan worden gesynchroniseerd.

3. Registratie van verzonden mailings

In Mailchimp is het mogelijk om inzicht te krijgen welke mailing naar wie is verstuurd. Deze informatie kan door Orbis RPA Platform worden omgevormd tot data dat weggeschreven kan worden in het CRM systeem. Zodoende is ook in het CRM systeem duidelijk wie welke mailing heeft ontvangen. Orbis RPA Platform kan bijvoorbeeld in Exact Synergy een verzoek aanmaken op de relatiekaart met daarin informatie omtrent de mailing. Wanneer deze relatie belt is het direct duidelijk voor de collega die de relatie spreekt welke informatie middels een mailing is verstrekt.

 

Meer informatie? 

Meer weten over een koppeling met Mailchimp? Neem dan gerust contact op met support. We helpen je graag verder. 

Inhoud