Hoe verberg ik de knop ‘verwijderen’ in een verzoek in Synergy voor iedereen?

Hoe verberg ik de knop ‘verwijderen’ in een verzoek in Synergy voor iedereen?

Je bent hier:

Inleiding

In Exact Synergy zijn afhankelijk van de inrichting van een verzoektype verschillende knoppen aanwezig. Zo kun je een verzoek heropenen, afkeuren, verwijderen, opmerken, toewijzen of overnemen. Soms is het functioneel niet mogelijk om voor iedereen een knop af te schermen, omdat sommige medewerkers teveel rechten hebben. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om een verzoek te verwijderen. Dat is soms niet af te schermen voor een medewerker als deze een rol als Administrator of HR heeft.

Stap 1. Welke knop moet niet zichtbaar worden gemaakt?

In de eerste stap bepaal je welke knop onzichtbaar moet worden gemaakt. In dit voorbeeld nemen we de knop Verwijderen in het verzoektype Functioneringsgesprek. Deze mag door niemand worden gebruikt, ook niet door een medewerker met de rol Administrator. Zoals je ziet is deze knop hieronder aanwezig, omdat de gebruiker de HR rol heeft.

De belangrijkste actie in deze stap is dat we het ID van de knop moeten achterhalen. Daarvoor gebruiken we in dit voorbeeld DevTools in de Chrome browser, welke op te roepen is middels F12, als we in het verzoektype zijn welke aangepast moet worden.

Als we na het openen van DevTools over de knop Verwijderen zweven verschijnt de naam van deze knop zoals de webpagina deze uitleest. In dit voorbeeld is dat btnDelete.

Als we de knop aanklikken, zien we aan de rechterkant in DevTools de informatie verschijnen die dat bevestigt:

Button id = “btnDelete”. Dat is de informatie die we in de volgende stap nodig hebben. Noteer de naam voor later gebruik.

Stap 2. De verzoekdefinitie aanpassen

Na het sluiten van DevTools keer je automatisch terug in het verzoektype wat aangepast moet worden. Druk rechtsboven op het icoon om de definitie te bewerken:

Voeg bij de velden een sectie toe en plaats onderstaand script in het notitieveld:

<script type=”text/javascript”> document.getElementById(‘btnDelete‘).style.visibility = ‘hidden’; </script>

Indien een andere knop niet getoond moet worden, vervang je het dikgedrukte gedeelte in dit script.

Bij het veld Label vul je de waarde &nbsp; in. Daarmee wordt er geen tekst genaamd Sectie getoond.

Resultaat

Direct na het bewaren is de knop Verwijderen voor iedereen verdwenen.

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden in Exact Synergy? Neem dan gerust contact op met support. We helpen je graag verder.