Voorraad aanvullen met WMS Replenishment

Je bent hier:

Inleiding


De WMS module van Exact Globe beschikt over de mogelijkheid om voorraad aan te vullen van bijvoorbeeld locatie X naar locatie Y.
Deze module kan op meerdere manieren ingezet worden om de voorraad op een effectieve manier te beheren.

1. Aanvullen van bulk naar pick locaties


Indien de magazijnlocaties zijn ingedeeld in bulk en pick locaties, is het mogelijk om voorraad aan te vullen vanaf de bulk naar de pick locaties door gebruik te maken van WMS replenishment. Door min/max levels in te stellen op de pick locaties, geeft het systeem automatisch een melding op de scanner zodra de min level is bereikt. De magazijnmedewerkers krijgen de opdracht om de pick locatie aan te vullen tot het maximale niveau door voorraad te verplaatsen van de bulk naar de pick locatie.


2. (Service) busjes aanvullen


Bedrijven die voorraden in busjes bijhouden kunnen de replenishment module inzetten om altijd te beschikken over de juiste voorraadlevels in hun auto’s. Op het moment dat de onderdelen zijn verbruikt en afgeboekt, krijgen de magazijnmedewerkers een melding op hun scanners dat dit onderdeel aangevuld moet worden. Op deze manier beschik je altijd over de juiste onderdelen in je service bus.


3. Winkel aanvullen

Het komt steeds vaker voor dat groothandelaren ook beschikken over een winkel aan de voorzijde van het pand. Door gebruik te maken van WMS replenishment kunnen de schappen aangevuld worden tot de juiste voorraadlevels.

 

Meer weten? 

Meer weten over de WMS replenishment functionaliteit van Exact? Neem dan gerust contact op met support. We helpen je graag verder. 

Inhoud