De kostprijs van artikelen in batch bijwerken

Inleiding

Bij veel bedrijven staat de kostprijs gelijk aan de inkoopprijs en dient de kostprijs dus ook aangepast te worden op het moment dat een leverancier alle prijzen verhoogt. Inkoopprijzen kunnen eenvoudig aangepast worden maar bij veel Exact Globe gebruikers is het niet bekend dat de kostprijs ook in batch bijgewerkt kan worden. Hieronder volgen de stappen om dit uit te voeren.

1. Batch-updates

Ga naar menu pad [Factuur / Artikelen / Onderhouden]. Klik onderin op de knop Batch-updates.

2. Selectie maken

Kies onder het kopje Gegevensselectie de optie Artikelgegevens.

Onder het kopje Traject is het mogelijk om een selectie te maken van de artikelen die meegenomen moeten worden in de update. Indien het om de artikelen van één leverancier gaat, selecteer je deze leverancier in het veld Hoofdleverancier

Onder het kopje Wijziging selecteer je de optie Kostprijs en bij Nieuwe waarde selecteer je tevens de optie Kostprijs of eventueel de optie Inkoopprijs leverancier indien deze reeds zijn bijgewerkt. In dit voorbeeld kiezen we voor de optie Kostprijs. Tevens vullen we in dit voorbeeld het veld + 1% in om de kostprijs met 1% te verhogen.

Klik vervolgens op de knop Toon lijst.

3. Controleren, wijzigen en bijwerken.

Nadat je op de knop Toon lijst hebt geklikt wordt Excel geopend met daarin de selectie zoals je bij stap twee hebt opgegeven. In kolom ‘Oude waarde’ wordt de oude kostprijs weergegeven en in kolom ‘Nieuwe waarde’ is de kostprijs opgehoogd met één procent. Het is ook mogelijk om de ‘Nieuwe waarde’ handmatig in te geven.

Controleer de ‘Nieuwe waarde’. Als dit klopt klik je vervolgens op de knop Invoegtoepassingen bovenin, en daarna op de knop Bijwerken (icoon van een geel tonnetje met een rode pijl).

Resultaat

De wijzigen worden nu bijgewerkt in Exact Globe.

Meer weten?

Met de ‘Batch-updates’ functionaliteit is veel meer mogelijk dan alleen het bijwerken van de kostprijs. Meer weten over de batch-updates functionaliteit? Neem gerust contact op met support. We helpen je graag verder.