Zelf bepalen op welke kolom je filtert in overzichten

Je bent hier:

Inleiding 

In diverse menupaden in Exact Globe is het mogelijk om een filter toe te passen. Makkelijk wanneer je op zoek bent naar die ene grootboekrekening of artikel.

Wat sommige mensen echter niet weten is dat je zelf kunt bepalen op welke kolom je filtert. Dat kan dus ook een andere kolom zijn dan welke je standaard beschikbaar hebt in de filter.

Stel, je wilt een lijst hebben van debiteuren die allemaal dezelfde postcode hebben. Je gaat naar menupad [Financieel / Debiteuren / Onderhouden] en constateert dat je op verschillende kolommen kunt filteren. De postcode is hier helaas niet één van.

Middels onderstaande stappen krijg je dit voor elkaar: 

1. De kolom ‘Postcode’ toevoegen aan het overzicht

Eenmaal in menupad [Financieel / Debiteuren / Onderhouden] klik je met de rechter muisknop op de kop van een kolom. Kies vervolgens voor de optie Kolom toevoegen.

Kolom toevoegen


Een lijst met beschikbare kolommen wordt getoond. We kiezen hier voor kolom Relaties.Postcode.

Relaties.postcode

Klik op de knop OK om de kolom toe te voegen.

2. Zoeken op kolom ‘Postcode’

De kolom is nu toegevoegd. Het kan echter zo zijn dat je deze kolom nog niet in de filter ziet staan en er dus nog niet op kunt filteren. In dat geval is de kolom niet één van de eerste zes kolommen in het overzicht (van links naar rechts) en dient deze naar links gesleept te worden. Je doet dit door met de linker muisknop op de kop van kolom Postcode te klikken en deze te slepen naar de linker kant, zodat deze verplaatst wordt naar een positie waar deze kolom één van de eerste zes kolommen is.

Indien je bijvoorbeeld de kolom naar de derde positie hebt verplaatst, dan is het resultaat dat de kolom ‘Postcode’ wordt toegevoegd aan de filter. Tevens op de derde positie.

Kolom toegevoegd

 

Resultaat 

Zie daar! Je kunt nu filteren op kolom ‘Postcode’.

Kolom toegevoegd

 

Het toevoegen van de kolom ‘Postcode’ in menu pad [Financieel / Debiteuren / Onderhouden] is slechts een voorbeeld. Je kunt deze stappen uitvoeren in verschillende menupaden en voor diverse kolommen.

Meer weten? 

Wil je jouw (gefilterd) overzicht exporteren naar Excel? Lees dan dit document

Meer weten over het aanpassen van een overzicht naar eigen wens? Neem dan gerust contact op met support. We helpen je graag verder.

Inhoud