De financiële gezondheid van zakenrelaties achterhalen in Exact Globe

Je bent hier:

Inleiding 

In Exact Globe is het mogelijk om, door middel van een koppeling met de database van Dun & Bradstreet (D&B), het risicoprofiel op te vragen van een relatie. Denk hierbij onder andere aan het betaalgedrag van een relatie. De diverse op te vragen rapporten zijn afhankelijk van het account dat je hebt bij D&B. Het hebben van een account is vereist alvorens gebruik te kunnen maken van deze functionaliteit.

1. Instellingen

Wanneer module E-Risk management in de Exact Globe licentie zit kan via menu pad [Systeem / Algemeen / Instellingen] bij D&B instellingen de gebruikersnaam en het wachtwoord worden ingevoerd van het D&B account.

2. Risicoprofiel opvragen

Het opstarten van de functie, voor controle van het risicoprofiel, kan op meerdere manieren. Via menupad [Financieel / Verslagen / Risicoprofiel opvragen] kan op basis van een aantal criteria het risicoprofiel van een relatie worden opgevraagd. Dit kan een relatie zijn die reeds aanwezig is in het relatiebestand in Exact Globe, of een nieuwe relatie die nog niet aanwezig is in het relatiebestand.

Een andere methode om het risicoprofiel op te vragen is via het debiteuren onderhoud. Op tabblad Algemeen kan het DUNS nummer worden ingegeven. Dit nummer is het nummer waaronder de relatie bekend is bij D&B. Wanneer deze is ingegeven kan middels het D&B icoon het risicoprofiel worden opgevraagd. Een rond icoon (de indicator) geeft middels kleur aan wat het risicoprofiel is van deze relatie. In onderstaande afbeelding is het DUNS nummer niet ingevoerd en daarom is de indicator grijs van kleur.

DUNS

Bij het opvragen van het risicoprofiel wordt een validatie uitgevoerd van de bedrijfsgegevens. Indien andere adresgegevens bekend zijn bij D&B dan ingevoerd in Exact Globe, is het mogelijk deze gegevens te overschrijven.

Na de validatie van bedrijfsgegevens kan een pakket geselecteerd worden waarvan informatie kan worden verkregen. Enkele voorbeelden zijn: Financial Standing en Decision Support. Hierna worden de geselecteerde gegevens opgehaald bij D&B en getoond.

 

Meer weten? 

Meer weten over risicomanagement in Exact Globe en/of Exact Synergy? Neem dan gerust contact op met support. We helpen je graag verder.

Inhoud