Data exporteren naar Excel

Je bent hier:

Inleiding


Veel bedrijven maken naast ERP software gebruik van Excel om daarin belangrijke data te analyseren of simpelweg op te slaan. Daarom heeft Exact in de meeste gevallen een Export knop ingebouwd waarmee de belangrijkste overzichten met één druk op de knop naar Excel kunnen worden geëxporteerd. Super handig, maar niet alle overzichten in Exact Globe beschikken over deze knop. 

Gelukkig is er een manier om de data alsnog in Excel te krijgen, ondanks dat er geen export knop beschikbaar is. Hieronder volgen de stappen waarmee dit eenvoudig uitgevoerd kan worden.

Stap 1. Overzicht opvragen


Vraag het overzicht op wat je naar Excel wilt exporteren. Zorg ervoor dat je de juiste kolommen beschikbaar hebt gemaakt zodat de data beschikbaar is voor de export.

 

 

Stap 2. Query kopiëren


Klik een willekeurige regel aan en druk vervolgens de toets combinatie Ctrl + Q  in op je toetsenbord. Kopieer de inhoud van het venster dat opkomt. 


 

Stap 3. Open de invoegtoepassingen


Open Excel en klik bovenin de taakbalk op invoegtoepassingen en klik vervolgens op het toverstaf icoon (optie: ‘verslagen’). 


Stap 4. Selecteer de administratie


Selecteer de juiste administratie waaruit je de export wilt maken en klik op OK.

 

Stap 5. Selecteer de juiste optie


In het volgende venster kiest je bij genereren voor de optie selecteren.

 

Stap 6. Plak de query


Plak de inhoud van hetgeen je bij stap twee hebt gekopieerd in het witte gedeelte en klik op OK

 

Resultaat


Voilà, jouw data is beschikbaar in Excel.


 

Meer weten?

Meer weten over het exporteren van data naar Excel of een andere applicatie? Neem gerust contact op met support. We helpen je graag verder. 

Inhoud