De melding “Geen fiatteur gevonden voor het factuurbedrag” bij bewerken inkoopboekingen vanuit Elvy doorgezet naar Exact Globe

De melding “Geen fiatteur gevonden voor het factuurbedrag” bij bewerken inkoopboekingen vanuit Elvy doorgezet naar Exact Globe

Je bent hier:

Inleiding

Bij het bewerken van inkoopboekingen, vanuit Elvy doorgezet naar Exact Globe, kan het voorkomen dat bij het sluiten van de boeking de melding “Geen fiatteur gevonden voor het factuurbedrag” verschijnt. Deze melding kan verschijnen indien in de Exact Globe licentie de Inkomend factuurregister module aanwezig is.

Oorzaak

In Elvy kan ingegeven worden welk IFR register gebruikt moet worden voor de doorboeking van Elvy naar Exact Globe. Keuzes hierbij zijn: Automatisch, Elvy of Globe. Indien de boeking wordt doorgezet van Elvy naar Exact Globe met hier het Globe IFR register aan gekoppeld dan zal dit Exact Globe triggeren op het moment dat de boeking wordt gesloten. Het systeem zal controleren of er fiatteurs beschikbaar zijn voor het ‘_INT_ELVY’ register, maar deze niet kunnen vinden. Gevolg is dat de melding “Geen fiatteur gevonden voor het factuurbedrag” verschijnt.

Oplossing

In Elvy zal ingesteld moeten worden dat de zogenoemde IFR voorkeuze het ElvyWeb register is. Dit dient gedaan te worden op twee plekken in de Elvy software:

1. Via menupad [Instellingen / Instellingen] op tab Exact 2/2 dient de instelling gewijzigd te worden;

2. Via menupad [Instellingen / Instellingen] op tab Exact Globe/Synergy/Online dient de administratie geopend te worden waarvoor de instelling aangepast moet worden. Vervolgens dient op tab Extra instellingen de instelling gewijzigd te worden.

Naast het aanpassen van de IFR voorkeuze zal een instelling in ElvyWeb aangepast moeten worden:

Via menupad [ElvyWeb / Instellingen] op tab Geavanceerd dient de instelling Exact Globe: Exact IFR blokkeren indien Elvy IFR gebruikt wordt uitgevinkt te worden.

Resultaat

Facturen die na deze aanpassing worden doorgezet van Elvy naar Exact Globe zullen het ElvyWeb register gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de melding “Geen fiatteur gevonden voor het factuurbedrag” niet meer zal verschijnen bij het bewerken van deze boekingen.

Meer weten?

Meer weten over Elvy Document Scanning? Neem dan gerust contact op met support. We helpen je graag verder.