De HR-afdeling het reclamebureau van jouw organisatie?

Samenwerken? 30 minuten gratis support 088 85 86 000

Inleiding
Human resources is een breed werkterrein dat raakvlakken heeft met alle onderdelen van de organisatie. Hierdoor kan HR de rol vervullen van de spin in het web. Wij zijn erin geslaagd om op een eenvoudige en bruikbare manier de kerntaken van HR in kaart te brengen en bruikbaar te maken.

Algemeen
Met geïntegreerde informatie die centraal beschikbaar is voor alle relevante partijen, kan er gedegen advies aan het management worden gegeven en worden medewerkers optimaal voorbereid op het werk dat gedaan moet worden. Op de juiste manier gebruik maken van informatie, maakt van de HR-afdeling de marketingafdeling van de medewerkers, of het reclamebureau van de werkgever.

 1. Timemanagement
  Krijg grip op je dag. Met de online urenregistratie kunnen medewerkers eerder geplande uren met één klik realiseren. Het is eenvoudig om nieuwe gerealiseerde uren toe te voegen en de geplande tijd aan te passen. Voeg direct relevante details toe, zoals documenten, bijlages en omschrijvingen. Uren en kosten kunnen worden gerealiseerd in een gebruiksvriendelijke timesheet of via een mobiele app. Management kan hier op haar beurt analyses op draaien en sturen mocht dit wenselijk zijn.

 2. Interne communicatie
  Communiceer snel, efficiënt, veilig en geborgd middels een intern systeem. Communiceer organisatie breed, op team- of individueel niveau. Informatie en afspraken worden op deze wijze eenvoudig geborgd. Dit kan zowel op de tijdlijn van een collega of op die van een groep, zodat iedereen die lid is van die groep dezelfde informatie te zien krijgt. Dankzij deze manier van communiceren is het dus niet meer nodig om via e-mail of interne chatprogramma’s met collega’s te communiceren.

 3. Employee scorecard
  Eenvoudig en overzichtelijk functieomschrijvingen, competenties, kernwaarden, KPI’s, kwartaaldoelen, leerafspraken en coach- en toekomstgesprekken borgen.

 4. Verlofregistratie
  Aan de hand van een app vragen medewerkers heel eenvoudig zelf verlof aan. De manager krijgt via de app een melding van de aanvraag en kan deze direct beantwoorden. De aanvragen en toekenningen worden vervolgens verwerkt in de planning. Zo heeft een medewerker direct inzicht in welke aanvragen goedgekeurd zijn, wat zijn of haar planning is en hoeveel verlof er nog beschikbaar is.

 5. Beschikbaarheid medewerker informatie
  Alle relevante informatie van medewerkers verzameld in één systeem. Het personeelsdossier, maar ook het geïntegreerde financiële systeem en de gekoppelde salarisadministratie binnen enkele muisklikken beschikbaar.

 6. Instroom
  Vacature informatie wordt via formulieren ingevoerd en is beschikbaar voor publicatie op de eigen website of externe vacaturesites. Alle processen die van belang zijn voor het in dienst nemen van een medewerker zijn standaard aanwezig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stappenplan om het instroomproces te borgen.

7. Logging
Alle invoer van gegevens en de daarop volgende wijzigingen worden binnen gelogd met vastlegging van de gebruiker, datum + tijd, oude waarde en nieuwe waarde. Dit geeft volledig grip op gegevens en is door middel van een audit-trail eenvoudig te realiseren.


8. Verzuim
Een goede sluitende verzuimadministratie is noodzakelijk voor nauwkeurig inzicht in verzuim binnen de organisatie. Zelfs een koppeling met de Arbodienst behoort tot de mogelijkheden.


9. Doorstroom
Tijdens de loopbaan van een medewerker treden heel wat wijzigingen op. Het is voor afdelingsmanagers eenvoudig wijzigingen in te voeren, waarna de HR-afdeling een melding krijgt van de wijziging.


10. Compensatie management
De flexibiliteit van het systeem geeft de mogelijkheid om ook overige gegevens voor medewerkers te registreren, zoals bonussen en auto-regelingen. Deze informatie is dan beschikbaar voor de salarisadministratie. Zo kunnen doelstellingen van medewerkers worden vastgelegd en de uiteindelijke resultaten gekoppeld worden aan de salarisadministratie.

11. Uitstroom
Wanneer een medewerker de organisatie verlaat, wordt de informatie getoond die gecontroleerd moet worden. Denk aan uitgiftes van mobiele telefoons, laptops of auto’s en financiële vergoedingen die stopgezet moeten worden en overige overeenkomsten die de aandacht nodig hebben.


12. Alerts
Word tijdig op de hoogte gesteld omtrent HR processen middels geautomatiseerde signaleringen en notificaties.


Tot slot
Voor vragen en/of opmerkingen zijn wij op basis van onderstaande contactgegevens bereikbaar. Mocht je willen weten wat de overige mogelijkheden zijn voor jouw organisatie doe dan onze Quickscan.

Summus IT creëert met het optimaliseren, automatiseren en borgen van de bedrijfsprocessen meer werkgeluk, klantwaarde en rendement.

 

Meer werkgeluk
Gestroomlijnde processen
Hogere klanttevredenheid
Onafhankelijkheid
Kwalitatieve data
Minder fouten

Voor directe support neem telefonisch contact op met onze experts en ontvang de eerste 30 minuten kosteloos.

Of bel ons op 088 85 86 000

}
9 februari 2021
Jeffrey Cremers